Projecten

Huidige projecten:

 

Afgeronde projecten:

Juli 2015: DaCi (Dance and Child International) Conference te Denemarken. 

Mijn proposal met als titel ‘Injury and identity: breaking the negative physical and mental cycle. Changing our attitude and implementing new teaching tools’ is geaccepteerd. In juli zal ik dan ook de resultaten van dit onderzoek delen met dansdocenten wereldwijd.

2014 20&21 K’Dans lessen

Op 20 en 21 december heb ik de kans gekregen om lessen te volgen via K’Dans (Den Haag). Simonsontechnieklessen van The Next Stage Project, en instant composition. Pure inspiratie voor het nieuwe blok! We kunnen er weer tegenaan!

2014 Workshops Someren Lust

14 september heb ik de eer gehad om fantastisch gemotiveerde leerlingen van Muziekvereniging Someren Lust te begeleiden in hun repetities van hun majorette-kampioenschapsdans, en tevens de leerlingen in 1 sessie een showdans aan te leren. Het was een succesvolle dag, vol dans, plezier, en veel lachende gezichten!

2014 Dansstudio Gouda zwangerschapsvervanging

Bij Dansstudio Gouda gaf ik tot en met december 2014 les in de volgende stijlen:

 • Moderne Dans, kinderen beginners
 • Moderne Dans, tieners beginners
 • Moderne Dans, volwassenen beginners
 • Moderne Dans, tieners intermediate

Helaas kwam er een einde aan deze lessen, maar gelukkig blijf ik wel vaste kracht binnen het docententeam voor tal van andere lessen!

2014 Kiss Moves FLAB Summer Intensive

Drie dagen van intensieve fusionlessen, improvisatie, urbanstyles en repertoire! Helaas heb ik 2 van de drie dagen moeten inruilen voor het ziektebed, maar ook als observator leer je de skills. Het was fantastisch om weer met de Kiss Moves in contact te komen, en het heeft me klaargestoomd vol inspiratie voor het komende dansseizoen 2014/2015.

2014 Irish Summercamp Den Haag

Tijdens het Irish Summercamp, georganiseerd door Kilkenny School te Den haag, heb ik de Ierse dansers afgemat met op maat ontworpen Core Stability en Flexibility training ter ondersteuning van hun fysieke dansontwikkeling. De reacties waren zéér enthousiast, en voor mij is het een project geweest dat absoluut naar meer smaakt! In die Ierse danswereld ontbreekt het vaak aan dansspecifieke kennis die de algemene ontwikkeling van de dansers moet bevorderen. Dat is waar ik tussenkomst heb geboden, en in de toekomst zal ik hier zeker verdere programma’s voor ontwikkelen.

Irish Summercamp Flyer

2014 Haagsche Businessclub: Smart Start 2.0 – Een nieuwe kijk op ondernemen

Naast het creatieve gedeelte is er natuurlijk ook altijd de zakelijke kant. Zodoende een avond netwerken en businesstips uitwisselen bij de Haagsche Businessclub. Wederom weer enkele interessante en nuttige contacten opgedaan, en tevens kennis mogen maken met Lonneke van Leth, choreograaf bij Lonneke van Leth Producties én Ambassadrice voor de Haagsche Businessclub.

2014 Conferentie WDA Angers

6 – 12 juli heb ik deelgenomen aan de Global Summit conferentie van WDA (World Dance Alliance). Elke dag 2 à 3 masterclasses, presentaties, 3u voorstellingen en vooral netwerken tot je erbij neervalt! Nieuwe connecties gemaakt in Londen, Parijs, Hong Kong, India, Australië, Duitsland en New York, dat belooft wat voor de toekomst. De nieuwe dosis inspiratie is binnen!

2014 Balletschool Patty Kemper

In maart, april, mei en juni 2014 heb ik fulltime de lessen van Patty Kemper overgenomen.

Hierbij gaf ik:

 • kleuterdans
 • pré-ballet
 • klassiek ballet
 • streetdance
 • tap beginners
 • tap gevorderd
 • jazz volwassenen
 • modern volwassenen

Ondertussen zijn de lessen door de vaste docent hervat, en heeft de school zonder problemen het seizoen kunnen afmaken.

2014 Bootcamp trainer opleiding

Bij Start2Move heb ik succesvol de opleiding tot bootcamp trainer kunnen afronden. Het certificaat is binnen!

2013 Diploma Bachelor in Dance and Education

Na 4 jaar studeren is hij binnen: het diploma ‘Bachelor in Dance and Education’!
Wat houdt het in?

 • Allround dansdocente in klassiek ballet, jazz, moderne dans en urban, alle niveaus en alle leeftijden
 • Dansdocente binnen primair en secundair onderwijs
 • 1ste graadslesbevoegdheid CKV en Kunst Algemeen

En als extraatje: minorcertificaat in Cultureel Ondernemerschap.

2012 ROTA

Rotaproject is een samenwerking tussen zes Europese middelbare scholen. Gedurende een week worden middelbare scholieren (16 tot 18 jaar) aan de hand van kunstworkshops gestimuleerd om na te denken en creatief te werken rond een actuele problematiek of relevant thema.

Elk jaar is een andere middelbare school gastland.
2012 deelnemers kwamen uit: België, Nederland, duitsland, Spanje, Italië en Engeland

Gedurende Rotaproject 2012 te Brugge (België) verantwoordelijk voor de dansworkshops.

Rota

 

2012 A Contemporary Irish Dance Performance 

In samenwerking met 4 dansers van Dutch Celtic Dance Academy (Tilburg) heb ik in functie van mijn opleiding een kleine dansvoorstelling gecreëerd. Voor het dansmateriaal is vertrokken vanuit de Ierse dans, maar met de dansers ben ik op zoek gegaan naar moderne en hedendaagse invloeden. Via improvisatie, creatieopdrachten en spelen met attributen is de voorstelling vormgegeven om tot een performance van zeven minuten te komen.

In het filmpje kunt U het resultaat bekijken.